Mobiltelefon upphör aldrig att förvåna. Dess ständiga utveckling har charmat människor under lång tid och vi har idag det väldigt svårt att tänka tillbaka på en tid då den inte fanns där i vår byxficka.

Tänk dig själv. Kommer du ihåg hur det var när du inte hade telefon, uppslagsverk och underhållning direkt i din hand? Visst känns det ganska långt borta? Utvecklingen har onekligen gått väldigt fort och den ser inte ut att stanna av än så länge.

En av de tillverkare som varit drivande i denna utveckling är Apple som med sin iPhone omdefinierade hur vi såg på mobiltelefoner och är än idag den populäraste telefonen i Sverige.

Vad detta kan bero på är så klart svårt att säga, men en bidragande orsak är nog dess mångsidighet och snygga design. Att det också kommer allt fler tillbehör till de gör nog inte saken sämre. Detta då man numera kan köpa skal och andra tillbehör i en rad olika utföranden som passar ens personliga stil.

Men det är inte bara iPhone som går hem hos konsumenterna. Samsung släppte bara för några månader sedans sin nya flaggskeppsmobil Galaxy S8 och även den har mottagits mycket väl. Kampen som uppstått mellan främst Samsung och Apple är troligtvis en fördel för oss mobilnördar då den tvingar företagen att ligga i framkant när de släpper sina mobiler. En dålig mobil skulle göra att man blir kvar på perrongen när tåget går. Något som nog alla vill undvika.

Det är som sagt väldigt spännande att se hur mobiltelefonen utvecklats och det är ingen omöjlighet att det kommer fortsätta så. Frågan blir då: Var kommer detta sluta? Det kan inte jag svara på, men jag vet att jag ser fram emot att få uppleva det.

rnn.yqe.