Mobilen följer ju ständigt med en idag och är för många den viktigaste prylen de äger. När man är ute och reser blir den om något ännu viktigare då den ger oss tillgång till allt från GPS och vägbeskrivningar till översättningar av språk vi inte kan. För att göra livet ännu enklare kan man även se till att införskaffa några tillbehör som är som skräddarsydd för resenären.

Portabelt batteripack

På resande fot gäller det att vara medveten om hur mycket man använder mobilen för att den inte ska laddas ur. Alla har nog varit med om ett tillfälle då mobilbatteriet tagit slut och man helt plötsligt känner sig nästan handikappad. Lösningen på detta problem är så klart att ha med sig en portabel batteridriven laddare.

Brusreducerande hörlurar

Under själva resandet, oavsett om det är buss, tåg eller flyg man reser med, kommer man säkert ha tillfällen då man bara vill stänga ute allt annat ljud och ta en snabb tupplur. Ens vanliga hörlurar kanske dock inte kommer att göra ett så väldigt bra jobb med detta om det är mycket oljud i omgivningen. Vad man istället ska se till att skaffa sig är ett par brusreducerande hörlurar, gärna också utan sladd för extra bekvämlighet.

Bärbar hårddisk

Är man en av dem som tar en väldigt massa bilder och kanske även spelar in och annan video under sina resor har man säkert haft erfarenheten att SD-kortet fyllts upp innan man är nöjd. Detta löser man dock enkelt genom att ha med sig lite extra lagringsutrymme och istället för att plocka ut och stätta in nya SD-kort kan det vara smart att köpa sig en bra portabel hårddisk. Man kan faktiskt få en hel del utrymme för under tusenlappen.

rnn.yqe.