Många har nog haft erfarenheten av att behöva byta ut mobilen snabbare än man tycker den egentligen borde ha hållit. För att inte hamna i denna sits är det bra att veta hur man tar hand om mobilen bättre.

Något många märker med tiden är hur batteriet blir sämre och sämre. När det till slut måste laddas två gånger om dagen för att inte dö känner ju många att det är dags att gå vidare. Så klart finns ju alltid alternativet att köpa ett nytt och är det bara batteriet som är problemet är ju detta betydligt billigare än att skaffa en helt ny mobil.

Vad man dock kan göra för att undvika detta kan faktiskt vara så enkelt som att sluta ladda den fullt varje gång. Till skillnad från vad många tror mår faktiskt mobilens batteri bättre av att ligga någonstans mellan 20 och 90 procent.

Men det är inte alltid mobilen överlever så länge att man börjar märka att batteriet har blivit sämre. Många mobiler drabbas av med plötsliga och våldsamma slut, som att falla ned i golvet. Alla vet nog att mobilen inte är det mest stöttåliga här i världen och landar den fel kan det sluta riktigt olyckligt. Dessa händelser är ju alltid olyckor och det går ju inte bara att säga att man ska sluta tappa mobilen eller bara vara mer försiktig.

Ett fungerande skydd mot detta är så klart skal eller fodral. Dessa kan vara det som skyddar mobilen att gå över gränsen när det kommer till att åka ned i golver eller liknande situationer. Satsar man på ett skal finns det ju även vattentäta sådana som skyddar mobilen mot ytterligare skador.

Man kan även vara mer försiktig vad gäller programvara. Automatiska uppdateringar är nog något de flesta har påslaget. Men detta kan vara till mobilens nackdel om man har en äldre modell. Programvaruuppdateringar tenderar att vara anpassade de nyaste modellerna och kan därför göra äldre mobiler mer långsamma.

rnn.yqe.