Mobilen är ju inte den mest tåliga prylen man äger, många har nog antingen själv eller sett något tappa sin mobil såpass illa att skärmen spruckit. Detta är ju knappast en ovanlig händelse, vilket är varför man ska se till att skydda mobilen så bra som möjligt. Men det finns även andra anledningar och sätt att skydda sin mobil.

Mobilskal

Det allra enklaste sättet att göra detta är ju genom att skaffa ett bra och tåligt mobilskal. Detta finns för alla möjliga typer av mobiler, men utbudet kan ju naturligtvis variera beroende på åldern och populariteten av den mobil man har.

Ett mobilskal låter en ju dessutom lägga till ett designelement på sin mobil, antingen genom att man köper en färdigt designat skal eller använder sig av en tjänst som låter en designa det själv med bild och text.

Försäkring

Ett annat och ett kompletterande sätt att skydda sin mobil är genom en så kallad drulleförsäkring. Detta är ofta något som är en del av en större försäkring, till exempel en hemförsäkring. En drulleförsäkring täcker sådant som kan beskrivas som plötsliga och oförutsedda händelser.

Idag är en av de vanligaste tillfällena då en drulleförsäkring används just när man råkar tappat bort mobilen. Om detta skulle ske kommer försäkringen stå för en del av kostnaden av mobilen, men man kommer alltid behöva stå för en viss summa själv, kallad självrisken.

Virusskydd

Slutligen kan man även skydda mobilen inifrån genom att vara noga med vad man egentligen installerar på den. Det bästa sättet att skydda mobilen från virus är att endast hämta hem och installera appar från säkra platser som App Store och Google Play. Redan för ett par år sedan dök det upp virus som kunde komma åt bankuppgifter direkt genom mobilen och även om säkerheten har förbättrats sedan dess är det troligt att virusen kommer att bli mer och mer avancerade de också.

rnn.yqe.